«КВАНСОН» Қазақстан-Корей колледжі

Барлығы біздің мамандықтар туралы

Аспазшы

Мамандығы: 101300 тамақтандыруды ұйымдастыру

Осы мамандық талап етілетін кәсіпорындар

Аспаз – қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында тағам дайындаумен айналысатын маман

  • Шикізаттың барлық түрлерін бастапқы өңдеуді жүргізу.
  • Шикізаттың барлық түрлерінен жартылай фабрикаттар жасаңыз.
    Көкөністерден, саңырауқұлақтардан, жемістерден, Балықтан, еттен, субөнімдерден тағамдар дайындау және ресімдеу.
  • Аспаздық тағамдарды дайындауға арналған рецепттер негізінде технологиялық карталар жасаңыз.
  • Кәсіби жабдықпен жұмыс істеу.
  • Дайын тағамдарды мейрамхана бизнесіндегі сән үрдістеріне сәйкес безендіру.
  •  
  • Аспаздық өнімдер мен тағамдарды дайындау 
  • кезінде операциялардың реттілігін сақтаңыз.
  • Өзіне-өзі қызмет көрсету желісінде жаппай сұранысқа ие тағамдарды үлестіру және таратуды жүзеге асыру.
  • Аспаздық өнімдерді сату мерзімдерін сақтау.

КОНДИТЕР-БЕЗЕНДІРУШІ

Мамандығы: 101300 тамақтандыруды ұйымдастыру

Осы мамандық талап етілетін кәсіпорындар

Кондитер-ресімдеуші – бұл маман айналысатын дайындаумен, ресімдеумен кондитерлік өнімдер мен десерттер.

  • Негізгі кондитерлік шикізаттың сапасы мен санитарлық нормаларға сәйкестігін органолептикалық тәсілмен тексеру;

  • Шикізатты дайындауға және кондитерлік өнімдерді дайындауға арналған өндірістік мүкәммал мен жабдықты таңдау және пайдалану;

  • Әр түрлі жартылай фабрикаттарды, кондитерлік өнімдер мен десерттерді арнайы өңдеу және дайындау;

  • Рецепттерге және технологиялық карталарға сәйкес ыдыс-аяқтарды дайындау мен безендіруде әртүрлі технологияларды қолданыңыз;

  • Дайын десерттердің сапасын бағалау;

  • Температуралық режимге сәйкес сақтаудың оңтайлы әдістерін таңдаңыз.

ТЕХНОЛОГ

Мамандығы: 101300 тамақтандыруды ұйымдастыру

Осы мамандық талап етілетін кәсіпорындар

Технолог – бұл маман, айналысатын ұйымдастыру процесін дайындау тағамдар мен аспаздық бұйымдар

  • Жабдықтарды орналастыру, техникалық жарақтандыру, өндірістік персоналдың жұмыс орындарын ұйымдастыру жоспарларын жасау.
  • Қоғамдық тамақтану қызметтерін ұсыну бойынша жұмысты жоспарлау және ұйымдастыру.
  • Нақты және болжамды сұранысты ескере отырып, ББ өнімдері мен қызметтерінің ассортиментін қалыптастыру.
  • Азық-түлік шикізатының, өндірістік процестердің, дайын өнімнің және ББ қызметтерінің сапасын бақылауды жүзеге асыру.
  • Аспаздық өнімдердің жаңа түрлерін, технологиялық процестерді дамыту.

КОНДИТЕР

07210300 нан пісіру, макарон және кондитер өндірісі

Осы мамандық талап етілетін кәсіпорындар

Кондитер – маман, басты міндеті-дайындау тәтті тағамдар, десерттер.

  • Рецептураға кіретін өнімдерді бастапқы өңдеу-қабылдау, жуу, кесу, қалыптау, сақтау.
  • Дайын өнімдерге арналған әртүрлі компоненттерді дайындау – мусс, сіңдіру, кремдер, дизайн элементтері, мастика, құю.
  • Технологиялық картаға сәйкес кондитерлік өнімдерді дайындау.
  • Жаңа рецепттерді әзірлеу немесе оңтайландыру, жетілдіру
    классикалық.
  • Ресімдеу дайын бұйымдарды іске асыру алдында немесе беруге.
  • Шикізатты есепке алу және қажетті өнімдерді сатып алуға өтінімдер жасау.
  • Өнімдерді сақтау, тауар көршілестігі, шикізат пен дайын бұйымдарды кәдеге жарату ережелерін сақтау.

Наубайшы

Мамандығы: 07210300 нан пісіру, макарон және кондитер өндірісі

Осы мамандық талап етілетін кәсіпорындар

Наубайшы – нан-тоқаш өнімдерін: нан, бөлке нан, кепкен нан, қой еті, гренок, крекер, галет және тоқаш өнімдерін пісірумен кәсіби түрде айналысатын маман.

  • Нан, нан-тоқаш, кептірілген нан, қой және ұннан жасалған кондитерлік өнімдерді пісіру.

  • Қамырды термиялық өңдеуді және нан өнімдерінің бетін өңдеуді жүзеге асырыңыз.

  • Қамырды кесіңіз.

  • Қамырды өндірістік рецепт бойынша әртүрлі тәсілдермен дайындаңыз.

  • Қамыр илеу және ашыту кезінде қамырдың, ашытқының, қамырдың дайындығын анықтау.

  • Дайын өнімді жарамсыз ету.

  • Дайын өнімді жинау және орау.

  • Нан пісіру өндірісінің технологиялық жабдықтарын пайдалануды қамтамасыз ету.

ТЕХНИК-ТЕХНОЛОГ

Мамандығы: 07210300 нан пісіру, макарон және кондитер өндірісі

Осы мамандық талап етілетін кәсіпорындар

Техник-технолог – маман, үшін жауап беретін сапасы өндірілетін тамақ өнімдерінің барлық кезеңдерінде: келіп түскен шикізат сәтіне дейін дайын өнімді орау.

  • Кремдер, кондитерлік өнімдер, ұн өнімдерін жасауға арналған жаңа рецепттерді әзірлеу.

  • Өндіріс процесін арзандатуға бағытталған қолданыстағы рецепттерді жетілдіру.

  • Бетбелгілеу нормаларының, рецептуралардың сақталуын тексеру.

  • Өндірістік желілердің жағдайын бағалау.

  • Есептік құжаттаманың әртүрлі түрлерін әзірлеу;

  • Дайын өнімнің сапасын тексеру.

  • Қажетті шикізатты тұтыну нормаларын, уақытты есептеңіз.

  • Өндірілетін өнімнің өзіндік құнын есептеңіз.

Сатушы

Мамандығы: 04140100 Маркетинг (салалар бойынша)

Осы мамандық талап етілетін кәсіпорындар

Сатушы – бұл сатып алушымен тікелей байланысатын және оған қажетті тауарларды беретін сауда нүктесінің қызметкері.

  • Сатып алушыларға қызмет етіңіз.

  • Тауарлар қорын уақтылы толықтыруды бақылау.

  • Тауарларды сатуға дайындау.

  • Чектерді (ақшаны) есептеу және оларды белгіленген тәртіппен тапсыру.

  • Клиенттерге тауарлардың жекелеген түрлерінің қасиеттері, дәмі, аспаздық мақсаты және тағамдық құндылығы туралы кеңес беріңіз.

  • Қоймадан тауарларды алыңыз.

  • Тауар есептерін, неке актілерін, жетіспеушілік, тауарларды қайта сұрыптау.

 

МАРКЕТОЛОГ

Мамандығы: 04140100 Маркетинг (салалар бойынша)

Осы мамандық талап етілетін кәсіпорындар

Маркетолог – бұл компанияның тауарлары мен қызметтерін жылжытумен айналысатын маман.

  • Халықтың қоғамдық тамақтану қызметтеріне сұранысын және осы қызметтердің нарықтағы ұсыныстарын зерттеу.

  • Кәсіпорын туралы келушілерді хабардар етіңіз.

  • Келушілердің мақсатты тобын тарту және келушілер шеңберін кеңейту.

  • Клиенттерді ұстау.

  • Сыртқы нарықта кәсіпорынның лайықты имиджін қалыптастыру мүмкіндігі.

 

ӨНДІРІСТІК ОҚЫТУ ШЕБЕРІ, ТЕХНИК-ТЕХНОЛОГ

Мамандығы: 01140800 Кәсіптік оқыту (салалар бойынша)

Осы мамандық талап етілетін кәсіпорындар

Өндірістік оқыту шебері – бұл техникалық, кәсіптік және орта білімнен кейінгі білім беру мекемесінде жұмыс істейтін педагог қызметкер. Оқушыларды қандай да бір салада немесе кәсіпте практикада қолданылатын дағдыларға оқытумен айналысады.

  • Кәсіптік оқыту бойынша практикалық сабақтар мен оқу-өндірістік жұмыстарды жүргізу.

  • Студенттерді кәсіптік бағдарлау жұмысын жүргізуге қатысу.

  • Практикалық жұмыстардың орындалуын ұйымдастыру.

  • Практиканы өткізу туралы кәсіпорындармен шарттар жасасуға қатысады және олардың орындалуын бақылауды жүзеге асырады.

  • Студенттерді білікті жұмыстарды орындауға және емтихан тапсыруға дайындау.

  • Пәндік (циклдік) комиссиялардың, конференциялардың, семинарлардың жұмысына қатысу.

  • Студенттердің жалпы білім беру, кәсіби, мәдени дамуына ықпал ету, оларды техникалық шығармашылыққа тарту.