Құрметті түлек!
«Квансон» колледжіне қош келдіңіз!!!
ҚАЗАҚСТАН-КОРЕЙ КОЛЛЕДЖІНДЕ
мемлекеттік тапсырыс бойынша келесі мамандықтарға қабылдау жарияланды:
10130300 Тамақтандыруды ұйымдастыру
Аспазшы
3W10130302 Аспазшы
Осы мамандық талап етілетін кәсіпорындар
Аспаз — қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында тағам дайындаумен айналысатын маман
- Шикізаттың барлық түрлерін бастапқы өңдеуді жүргізу.
- Шикізаттың барлық түрлерінен жартылай фабрикаттар жасаңыз.
Көкөністерден, саңырауқұлақтардан, жемістерден, Балықтан, еттен, субөнімдерден тағамдар дайындау және ресімдеу. - Аспаздық тағамдарды дайындауға арналған рецепттер негізінде технологиялық карталар жасаңыз.
- Кәсіби жабдықпен жұмыс істеу.
- Дайын тағамдарды мейрамхана бизнесіндегі сән үрдістеріне сәйкес безендіру.
- Аспаздық өнімдер мен тағамдарды дайындау
- кезінде операциялардың реттілігін сақтаңыз.
- Өзіне-өзі қызмет көрсету желісінде жаппай сұранысқа ие тағамдарды үлестіру және таратуды жүзеге асыру.
- Аспаздық өнімдерді сату мерзімдерін сақтау.
КОНДИТЕР-БЕЗЕНДІРУШІ
3W10130301 Кондитер-безендіруші
Осы мамандық талап етілетін кәсіпорындар
Кондитер-ресімдеуші — бұл маман айналысатын дайындаумен, ресімдеумен кондитерлік өнімдер мен десерттер.
Негізгі кондитерлік шикізаттың сапасы мен санитарлық нормаларға сәйкестігін органолептикалық тәсілмен тексеру;
Шикізатты дайындауға және кондитерлік өнімдерді дайындауға арналған өндірістік мүкәммал мен жабдықты таңдау және пайдалану;
Әр түрлі жартылай фабрикаттарды, кондитерлік өнімдер мен десерттерді арнайы өңдеу және дайындау;
Рецепттерге және технологиялық карталарға сәйкес ыдыс-аяқтарды дайындау мен безендіруде әртүрлі технологияларды қолданыңыз;
Дайын десерттердің сапасын бағалау;
Температуралық режимге сәйкес сақтаудың оңтайлы әдістерін таңдаңыз.
ТЕХНОЛОГ
4S10130303 Технолог
Осы мамандық талап етілетін кәсіпорындар
Технолог — бұл маман, айналысатын ұйымдастыру процесін дайындау тағамдар мен аспаздық бұйымдар
- Жабдықтарды орналастыру, техникалық жарақтандыру, өндірістік персоналдың жұмыс орындарын ұйымдастыру жоспарларын жасау.
- Қоғамдық тамақтану қызметтерін ұсыну бойынша жұмысты жоспарлау және ұйымдастыру.
- Нақты және болжамды сұранысты ескере отырып, ББ өнімдері мен қызметтерінің ассортиментін қалыптастыру.
- Азық-түлік шикізатының, өндірістік процестердің, дайын өнімнің және ББ қызметтерінің сапасын бақылауды жүзеге асыру.
- Аспаздық өнімдердің жаңа түрлерін, технологиялық процестерді дамыту.