Казахстанско - Корейский колледж «КВАНСОН»

НАЗАР АУДАРЫҢЫЗ!!

Құрметті түлек!
«Квансон» колледжіне қош келдіңіз!!!

ҚАЗАҚСТАН-КОРЕЙ КОЛЛЕДЖІНДЕ

2022 - 2023 оқу жылына

мемлекеттік тапсырыс бойынша келесі мамандықтарға қабылдау жарияланды:

10130300 Тамақтандыруды ұйымдастыру

Аспазшы

3W10130302 Аспазшы

Осы мамандық талап етілетін кәсіпорындар

Аспаз — қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында тағам дайындаумен айналысатын маман

  • Шикізаттың барлық түрлерін бастапқы өңдеуді жүргізу.
  • Шикізаттың барлық түрлерінен жартылай фабрикаттар жасаңыз.
    Көкөністерден, саңырауқұлақтардан, жемістерден, Балықтан, еттен, субөнімдерден тағамдар дайындау және ресімдеу.
  • Аспаздық тағамдарды дайындауға арналған рецепттер негізінде технологиялық карталар жасаңыз.
  • Кәсіби жабдықпен жұмыс істеу.
  • Дайын тағамдарды мейрамхана бизнесіндегі сән үрдістеріне сәйкес безендіру.
  •  
  • Аспаздық өнімдер мен тағамдарды дайындау 
  • кезінде операциялардың реттілігін сақтаңыз.
  • Өзіне-өзі қызмет көрсету желісінде жаппай сұранысқа ие тағамдарды үлестіру және таратуды жүзеге асыру.
  • Аспаздық өнімдерді сату мерзімдерін сақтау.

КОНДИТЕР-БЕЗЕНДІРУШІ

3W10130301 Кондитер-безендіруші

Осы мамандық талап етілетін кәсіпорындар

Кондитер-ресімдеуші — бұл маман айналысатын дайындаумен, ресімдеумен кондитерлік өнімдер мен десерттер.

  • Негізгі кондитерлік шикізаттың сапасы мен санитарлық нормаларға сәйкестігін органолептикалық тәсілмен тексеру;

  • Шикізатты дайындауға және кондитерлік өнімдерді дайындауға арналған өндірістік мүкәммал мен жабдықты таңдау және пайдалану;

  • Әр түрлі жартылай фабрикаттарды, кондитерлік өнімдер мен десерттерді арнайы өңдеу және дайындау;

  • Рецепттерге және технологиялық карталарға сәйкес ыдыс-аяқтарды дайындау мен безендіруде әртүрлі технологияларды қолданыңыз;

  • Дайын десерттердің сапасын бағалау;

  • Температуралық режимге сәйкес сақтаудың оңтайлы әдістерін таңдаңыз.

ТЕХНОЛОГ

4S10130303 Технолог

Осы мамандық талап етілетін кәсіпорындар

Технолог — бұл маман, айналысатын ұйымдастыру процесін дайындау тағамдар мен аспаздық бұйымдар

  • Жабдықтарды орналастыру, техникалық жарақтандыру, өндірістік персоналдың жұмыс орындарын ұйымдастыру жоспарларын жасау.
  • Қоғамдық тамақтану қызметтерін ұсыну бойынша жұмысты жоспарлау және ұйымдастыру.
  • Нақты және болжамды сұранысты ескере отырып, ББ өнімдері мен қызметтерінің ассортиментін қалыптастыру.
  • Азық-түлік шикізатының, өндірістік процестердің, дайын өнімнің және ББ қызметтерінің сапасын бақылауды жүзеге асыру.
  • Аспаздық өнімдердің жаңа түрлерін, технологиялық процестерді дамыту.