Құрметті түлек!
«Квансон» колледжіне қош келдіңіз!!!
ҚАЗАҚСТАН-КОРЕЙ КОЛЛЕДЖІНДЕ
мемлекеттік тапсырыс бойынша келесі мамандықтарға қабылдау жарияланды:
![WhatsApp Image 2022-07-15 at 21.51.19](https://kvanson.edu.kz/wp-content/uploads/2022/07/WhatsApp-Image-2022-07-15-at-21.51.19.jpeg)
![WhatsApp Image 2022-07-15 at 21.51.20](https://kvanson.edu.kz/wp-content/uploads/2022/07/WhatsApp-Image-2022-07-15-at-21.51.20.jpeg)
![WhatsApp Image 2022-07-15 at 21.51.40](https://kvanson.edu.kz/wp-content/uploads/2022/07/WhatsApp-Image-2022-07-15-at-21.51.40.jpeg)
![WhatsApp Image 2022-07-15 at 21.51.40(1)](https://kvanson.edu.kz/wp-content/uploads/2022/07/WhatsApp-Image-2022-07-15-at-21.51.401.jpeg)
![WhatsApp Image 2022-07-15 at 21.52.09](https://kvanson.edu.kz/wp-content/uploads/2022/07/WhatsApp-Image-2022-07-15-at-21.52.09.jpeg)
![WhatsApp Image 2022-07-15 at 21.52.09(1)](https://kvanson.edu.kz/wp-content/uploads/2022/07/WhatsApp-Image-2022-07-15-at-21.52.091.jpeg)
10130300 Тамақтандыруды ұйымдастыру
Аспаз — қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында тағам дайындаумен айналысатын маман
- Шикізаттың барлық түрлерін бастапқы өңдеуді жүргізу.
- Шикізаттың барлық түрлерінен жартылай фабрикаттар жасаңыз.
Көкөністерден, саңырауқұлақтардан, жемістерден, Балықтан, еттен, субөнімдерден тағамдар дайындау және ресімдеу. - Аспаздық тағамдарды дайындауға арналған рецепттер негізінде технологиялық карталар жасаңыз.
- Кәсіби жабдықпен жұмыс істеу.
- Дайын тағамдарды мейрамхана бизнесіндегі сән үрдістеріне сәйкес безендіру.
- Аспаздық өнімдер мен тағамдарды дайындау
- кезінде операциялардың реттілігін сақтаңыз.
- Өзіне-өзі қызмет көрсету желісінде жаппай сұранысқа ие тағамдарды үлестіру және таратуды жүзеге асыру.
- Аспаздық өнімдерді сату мерзімдерін сақтау.
Кондитер-ресімдеуші — бұл маман айналысатын дайындаумен, ресімдеумен кондитерлік өнімдер мен десерттер.
Негізгі кондитерлік шикізаттың сапасы мен санитарлық нормаларға сәйкестігін органолептикалық тәсілмен тексеру;
Шикізатты дайындауға және кондитерлік өнімдерді дайындауға арналған өндірістік мүкәммал мен жабдықты таңдау және пайдалану;
Әр түрлі жартылай фабрикаттарды, кондитерлік өнімдер мен десерттерді арнайы өңдеу және дайындау;
Рецепттерге және технологиялық карталарға сәйкес ыдыс-аяқтарды дайындау мен безендіруде әртүрлі технологияларды қолданыңыз;
Дайын десерттердің сапасын бағалау;
Температуралық режимге сәйкес сақтаудың оңтайлы әдістерін таңдаңыз.
Технолог — бұл маман, айналысатын ұйымдастыру процесін дайындау тағамдар мен аспаздық бұйымдар
- Жабдықтарды орналастыру, техникалық жарақтандыру, өндірістік персоналдың жұмыс орындарын ұйымдастыру жоспарларын жасау.
- Қоғамдық тамақтану қызметтерін ұсыну бойынша жұмысты жоспарлау және ұйымдастыру.
Нақты және болжамды сұранысты ескере отырып, ББ өнімдері мен қызметтерінің ассортиментін қалыптастыру.
- Азық-түлік шикізатының, өндірістік процестердің, дайын өнімнің және ББ қызметтерінің сапасын бақылауды жүзеге асыру.
- Аспаздық өнімдердің жаңа түрлерін, технологиялық процестерді дамыту.